In het najaar van 2019 organiseerde Allegro Medical een eigen college tour. In vijf colleges brachten medici hun vakgebied tot leven, met als hoofdvraag: hoe ziet de toekomst van de zorg eruit?

Prof. Dr. Mario Maas

Prof. dr. Mario Maas (Amsterdam UMC) is hoogleraar Radiologie, gespecialiseerd in het bewegingsapparaat. In zijn werk is hij continu op zoek naar mogelijkheden om te innoveren. Vanuit die achtergrond neemt hij ons mee in zijn visie op de toekomst van het vak Radiologie.

Meer lezen

Dr. Theo Wiggers

Dr. Theo Wiggers is oncologisch chirurg en lange tijd hoofd heelkunde in het UMC Groningen geweest. Nu is hij mede oprichter van Incision: een bedrijf gericht op het opleiden van chirurgen door middel van e-learning. Hij heeft veel affiniteit met informatietechnologie en kennis van de structurering van het EPD.

Meer lezen

Ruurd Jan Roorda

Ruurd Jan Roorda is voorzitter van de Raad van Bestuur van het Zaans Medisch Centrum. Hij werkte twee decennia als kinderarts, maar is inmiddels al 15 jaar ziekenhuis bestuurder. We bevragen hem naar het hoe en waarom van die overstap en zijn drijfveren, maar ook wat de toekomst van de zorg gaat brengen.

Meer lezen

Dr. Hans in 't Veen

Hans in ‘t Veen is longarts in het St. Franciscus Gasthuis & Vlietland. Onder zijn aandachtsgebieden horen onder meer algemene longziekten, astma en COPD. Hans spreekt in de media als expert regelmatig over het belang van schone lucht.

Dr. Gijs de Kort

Gijs de Kort, klinisch chemicus, is een ervaren bestuurder in de zorg met bijzondere expertise op het gebied van laboratorium-ICT en de toepassing van Point of Care testing (POCT) in de huisartsenpraktijk.

Meer lezen

Voor vragen, neem contact met ons op via Toer Schaffer (t.schaffer@allegromedical.nl).