Ruurd Jan Roorda over de grootste uitdagingen in de zorg de komende vijf jaar

Ruurd Jan Roorda over de grootste uitdagingen in de zorg de komende vijf jaar

Vrijdag 1 november was Ruurd Jan Roorda aan het woord over zijn vak als voorzitter van de Raad van Bestuur van het Zaans Medisch Centrum. We spraken met hem over het vak van zorgbestuurder, de voldoening die hij uit zijn werk haalt en de uitdagingen waar de zorg de komende jaren voor staat. Een kleine greep uit deze editie.

“Ik denk dat de grootste uitdaging is om met elkaar geïnspireerd te blijven: waar gaat het nou om? Dat geloof ik echt. Tegelijkertijd moeten we naar de wereld blijven kijken vanuit de kansen en ontwikkelingen die er zijn. Concreet zie ik dan verschillende dingen waar het om gaat.

1. Het personele vraagstuk in de zorg. Dat loopt anders zo ontzettend uit de rails dat de hele zorg daardoor ontwricht raakt. Dan hebben we met elkaar echt met een gigantisch probleem – daar zitten we eigenlijk al middenin.

2. De balans tussen regels die helpen en regels die afleiden. We zitten niet goed in die balans: we hebben veel te veel regels en de regels die helpen zijn er maar een paar.

3. Onze positie ten opzichte van de technologische ontwikkelingen.

4. De zorg regelen vanuit de patiënt. Dat betekent deuren open, ramen open en netwerken. Verbinden is belangrijk, dus samen de zorg leveren. Aansluiten en verbinden.”

Wil je zelf ook een keer aanwezig zijn bij de Allegro Medical College Tour? Meld je dan aan via deze pagina.

Maak anderen hierop attent:
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter