Logo_Allegro Opleidingen

Zorgvernieuwing: opleidingen en coach

Op de hoogte blijven?

In Nederland heeft de zorgsector een verschuiving doorgemaakt naar het concept van Passende Zorg, waarbij de focus ligt op het leveren van zorg die optimaal aansluit bij de behoeften van individuele patiënten. Een beweging die ingegeven is door de noodzaak om de zorg toegankelijk en betaalbaar te houden in het licht van toenemende zorgvraag, hoge zorgkosten en personele krapte.  

Door middel van onze trainingen en opleidingen op het gebied van zorgvernieuwing leer je hoe je écht een verschil kunt maken in deze zorgtransformatie.

Zorgtransitie in het kader van Integraal Zorgakkoord

Het Integraal Zorgakkoord biedt een kader voor het bevorderen van samenwerking en het optimaliseren van de zorg. Maar voor zorgprofessionals en andere medewerkers van zorginstellingen kan het een uitdaging zijn om dit akkoord praktisch te vertalen naar hun dagelijkse werkzaamheden. De complexiteit van de zorgsector, gecombineerd met verschillende belangen en veranderende regelgeving, maakt het moeilijk om de abstracte principes van het kader om te zetten in concrete acties en beleid op de werkvloer. Bovendien vereist de implementatie vaak aanpassingen in werkprocessen, communicatie en samenwerkingsstructuren, wat extra inspanningen en tijd vraagt van zorgprofessionals. 

Allegro Opleidingen voor zorginnovatie

Om toekomstbestendige zorg te realiseren moeten we allemaal de handen uit de mouwen steken. Het draait om het maken van impact, een idee omzetten in concrete resultaten en directe veranderingen teweegbrengen in de zorg. Dit is geen eenvoudige taak, maar dankzij onze jarenlange ervaring en bewezen succesvolle aanpak, beschikken we over de expertise en ervaring om je te begeleiden op deze reis van zorgtransformatie. Hiervoor zijn wij Allegro Opleidingen gestart, het kenniscentrum voor het realiseren van toekomstbestendige zorg. 

In de snel veranderende wereld van de gezondheidszorg is het van essentieel belang om innovatieve en duurzame oplossingen te vinden. We willen de zorg toegankelijk, betaalbaar en van hoge kwaliteit houden. Onze zorginnovatie opleidingen zijn speciaal ontworpen om jou te inspireren en actief te begeleiden bij het realiseren van echte veranderingen in de zorgsector.  

Inhoud opleidingen

zorgtransformatie

In diverse trainingen helpen we iedereen die zorgvernieuwingen wil realiseren met:  

️Inzichten en de context van de zorgtransitie  

️Een bewezen succesvolle aanpak met praktische handvatten  

️Inspiratie van inhoudelijke zorgvernieuwingen (use cases) 

️Een netwerk van zorgvernieuwers 

Samen kunnen we de zorg verbeteren en een positieve impact maken. Ontdek wat Allegro Opleidingen voor jou kan betekenen en neem de stap naar een betere toekomst voor de gezondheidszorg.  

Zorg vernieuwen met Impact

Een 4-daagse opleiding waarin je leert hoe je écht een verschil kunt maken in de zorgtransformatie en direct aan de slag gaat met je eigen vernieuwing.

Meer lezen

Zorg vernieuwen als zorgprofessional

Een training van 1 dag waarin je als zorgprofessional, zoals dokter, verpleegkundige, verzorgende, leert hoe je zorgvernieuwing voor elkaar krijgt.

Meer lezen

Zorgvernieuwingscoach

Begeleiding en intervisie voor enthousiaste zorgvernieuwers. 

Meer lezen

Allegro Opleidingen

Vragen?

Neem contact met ons op.

Bel Tetske