Kerstgeschenk 🎁

Onze boodschap 🎄

We hebben het ontzettend goed bij Allegro Medical. Goed met onze collega’s en relaties, waar we met veel plezier en enthousiasme mee samenwerken. En goed op inhoud, met interessante vraagstukken en oplossingen die de zorg direct beïnvloeden. 

We willen graag delen in dit geluk. Ons kerstgeschenk aan jou is daarom een gift aan een goed doel. Hieronder kun je kiezen welk doel.

goede doelen

donaties

euro

Voor het goede doel ⭐

We hebben 3 goede doelen gekozen waar je uit kunt kiezen. Het bevorderen van gezondheid wereldwijd, omdat wij het in Nederland zoveel beter hebben dan op andere plekken. Duurzaamheid, vanwege de directe link met gezondheid. En om onze naam ‘Allegro’ eer aan te doen een muzikaal initiatief gericht op IC-patiënten. Lees hieronder meer over deze goede doelen. 

 

🎶

MuzIC

Stichting MuzIC verzorgt muziek interacties op de volwassen Intensive Care. Met een team van speciaal opgeleide musici komen zij wekelijks op verschillende IC’s voor de patiënt en diens naasten. Onderzoek bevestigt dat muziek interacties bij de patiënt aan het bed, een positieve werking kan hebben op pijn- en angstbeleving. Hierdoor is er bijvoorbeeld medicatie nodig. Daarnaast helpt het bij het beperken van de impact van een vaak traumatische IC opname.

💉

GiveWell

GiveWell is een voorbeeld van ‘effectief altruisme’ en doneert aan initiatieven die internationaal de hoogste impact per gedoneerde euro hebben op het redden en verbeteren van levens. Deze initiatieven gaan om het voorkomen van malaria (door medicatie en netten), vitaminesuppletie ter voorkoming van kindersterfte en het bevorderen van vaccinaties.

🌿

De Groene Zorg Alliantie

De Groene Zorg Alliantie ondersteunt de zorgsector in de transitie naar duurzaamheid en vormt een idealistische groene zorgstem binnen de maatschappij. Ze doen dit door kruisbestuiving tussen groene zorgprofessionals te faciliteren, groene zorgprofessionals te verbinden aan ondersteunende organisaties en systeemverandering via (politieke) lobby aan te jagen en te monitoren.

En nu ben jij aan zet 🎅🏻